FORNEBUHISTORISK FORENING
En forening som tar vare på Fornebus historie
Foreningen
Fornebumuseet
Utforsk
Årsmøter og Regnskap
Websiden er utviklet av Excel Solutions
© 2024 Fornebuhistorisk forening
For dere som arbeider eller bor på Fornebulandet, eller alle andre som er interessert i å vite mer om Fornebus histrorie:
Neste gang dere skal ha et innholdsrikt avbrekk i hverdagen med påfyll av lokalhistorie, kan dere legge utflukten til Fornebuhistorisk museum.
Utenom ordinære åpningstider holder vi museet åpent for egne omvisninger.
Dette har vist seg å være svært populært for bedrifter, for skoler og barnehager i området, og for pensjonist- og velforeninger som vil ha en interessant opplevelse. Vi tilpasser omvisningen til gruppen.
Det ideelle antallet er 10-15 personer, men er dere flere enn 15 må gruppen deles og event. kombineres med et besøk på restaurant Cafe Caravelle som holder til vegg i vegg, en tur i Nansenparken like ved, eller et besøk på Sjøflyhavna ca. 10 minutters gangavstand fra museet. Uansett vil dere i stor grad være på historisk grunn.
Ta kontakt hvis dette er av interesse.
Ring enten Helge Steensen, tlf. 91 86 84 05 eller Arild Haugan, tlf. 92 83 20 74
... eller send en epost til
kontakt@fornebuhistorie.no
Klikk på bildene for mer info
Museet og Cafe Caravelle ligger ved inngangen til Nansenparken.
Det er en 200 dekar stor park for rekreasjon som ble innviet i september 2008. Parken er oppkalt etter polarhelten Fridtjof Nansen som bodde på Lysaker, nærmere bestemt Godthaab. Sønnen hans, Odd Nansen, var arkitekten som tegnet det nye ekspedisjonsbygget som sto ferdig i april 1964.
Det kostet ca. 100 millioner kroner å anlegge parken og pengene kom fra salget av Fornebu lufthavn som ble lagt ned i 1998. I 2010 ble parken nominert til den spanske landskapsprisen Rosa Barba European Landscape Prize og året etter ble det avduket en statue av Nansen. I 2013 fikk parken Bærum kommunes arkitekturpris.
Parken ble kåret til Årets grønne park i 2013 av Norske anleggsgartnere, miljø- og landskapsentreprenører.
Vil du lese mer om turmulighetene på Fornebu og Snarøya, klikk på disse linkene
oslofjorden.com
historisketurtips.no